28 Mart 2018

112 Acil Sağlık Hizmetleri Batman da 1999 yılında;İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı A.A.S.H Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan İl Ambulans Servisi Başhekimliğince İl Sağlık Müdürlüğü hizmet  Binasında Komuta Kontrol Merkezi ve 1 adet Acil Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu , Kozluk ve Hasankeyf ilçelerimizde de 1’er Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olmak üzere toplamda 3 İstasyon ve 6 Adet Ambulansla Hizmet vermeye başlamıştır.1999 yılında Telsiz haberleşmesi için Medikal Park Hastane binası, Batı Raman Dağı ve Beşiri yolu Kıra Dağı mevkine konuşlandırılmış toplam 3 röle ile Merkez ve İlçelere telsiz bağlantısı yapılarak muhabere sağlanmıştır. 2008 yılında A.A.S.H. Şube Müdürlüğümüz, İl Ambulans Servisi Başhekimliğimiz ve bağlı birimleri Ziya Gökalp Mah. Sanat Sokağında bulunan eskiden Sağlık Müdürlüğü Lojmanı (şimdiki Merkez 1 Nolu A.S.H.İ. bulunduğu bina) olarak kullanılan binanın restore edilmesinden sonra taşınarak hizmet vermeye başladı. Bu binada Haziran 2010 tarihine kadar Batman'a Acil Sağlık Hizmeti verdi. Bu tarihten sonra 112 Acil Hizmetleri için inşa edilmiş yeni modern binasında (Kültür Mah. 2619 sok. İl Sağlık Müdürlüğü Arkası ) hizmet vermeye başladı ve halen bu binada hizmet vermeye devam etmektedir. İlimizin jeopolitik konumu ve hızla göç alarak büyüyen bir il olması nedeniyle hizmet veren 112 A.S.H. İstasyon sayısı ve personel sayısı da arttı. 1999 yılında 6 Ambulans , 4 A.S.H. İstasyon ve 60 Sağlık personeli ile hizmet sunan İl Ambulans Servisi Başhekimliğimiz 2017 yılı itibari ile Şehir merkezinde  8 tane A2 tipi , 2 tane B1 tipi ,Gercüş ilçemizde 1 tane A2 tipi, 2 tane B1 Tipi ,Hasankeyf ilçemizde 1 tane A2,Beşiri ilçemizde 1 tane A2 tipi, 1 tane B1 tipi ,Sason ilçemizde 2 tane A2 tipi,1 tane B1 tipi ,Kozluk ilçemizde 2 tane A2 tipi , 1 tane B1 tipi istasyon ile toplamda  22 A.S.H. İstasyonu ,…Ambulans ve …. Personel ile Acil Sağlık Hizmeti sunmaktadır. Ayrıca ilk yıllarında Telsiz haberleşmesi için Batı Raman, Medikal Park Hastane binası ve Beşiri yolu Kıra dağı mevkilerinde röle bulunurken, 2017 tarihi itibari ile mevcut röleler ek olarak Hasankeyf, Sason, Kozluk ve Gercüş ilçelerimizde de 1’er tane olmak üzere toplam 7 tane telsiz haberleşme rölesi bulunmaktadır.