5. Bölge ASKOM Toplantısı Batman'da Düzenlendi
22 Kasım 2023

5. Bölge ASKOM Toplantısı Batman'da yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğümüz ev sahipliğinde düzenlenen 5. Bölge ASKOM toplantısı; Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ın sağlık yetkililerini bir araya getirdi. Toplantıda, acil sağlık hizmetlerinin koordinasyonu ve bölgesel işbirliği ön plandaydı.

Acil Sağlık Hizmetlerinin Kesintisiz Sürdürülmesi Amaçlanıyor

Toplantıya, İl Sağlık Müdürümüz Uzm.Dr.Semih Canpolat, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Hakan Pamukçu, Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Saffet Yavuz, Şırnak İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Suat Altın, Siirt İl Sağlık Müdürü Dr.Erol Emre Ömür, hizmet başkanları, başkan yardımcıları, illerdeki kamu ve özel hastane yöneticileri ile il ambulans servisi başhekimleri ve ASKOM üyeleri katıldı. Toplantıda acil sağlık hizmetlerinin bölge illerindeki mevcut durumu ele alındı. İller arası hasta sevkleri koordinasyonu değerlendirilirken, hastanelerin yatak kapasite ve doluluk oranları karşılaştırılarak, acil sağlık hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yönetilmesine yönelik çalışmalar paylaşıldı. İl Sağlık Müdürümüz Uzm.Dr.Semih Canpolat, ASKOM toplantısının bölge illeri arasındaki işbirliğini artırmayı, genel tedbirleri ele almayı, yoğun bakım ihtiyaçlarına çözüm bulmayı ve acil sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesini sağlamayı amaçladığını belirtti.

• ASKOM4.jpeg
  • ASKOM3.jpeg