Ekiplerimizle Destek Vermeye Devam Ediyoruz
09 Şubat 2023

6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Sarsıntı Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay’da da yıkıma sebep oldu.

Deprem sonrasında enkaz altında kalan vatandaşların çıkarılması için ülke genelinde adeta seferberlik ilan edilirken, İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan ekipler de bölgeye gitti.

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için 19 araç ve 72 personel deprem bölgesinde görevlendirildi. Aynı zamanda tıbbı lojistik desteği sağlandı. Ekiplerimizde dönüşümlü olarak destek vermeye devam ediyoruz. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İluh Devlet Hastanesi'nde deprem bölgesinden gelen ve çoğunluğunu Adıyaman ilimizde ikamet eden vatandaşlarımızın oluşturduğu afetzedelerin ayaktan ve yatarak tedavileri devam etmektedir.

• destek3.jpeg
  • destek2.jpeg